/ ThinkStock/Getty Images
В навечерието на коледните и новогодишни празници, магистрати и служители от Районен съд Добрич зарадваха с подаръци децата и младежите с увреждания, настанени в четирите Центъра от семеен тип.

В Дома за стари хора в Добрич организираха благотворително тържество за Коледа /СНИМКИ/

Дарени бяха 50 коледни пакета с лакомства, специално подготвени за всеки от живеещите в центровете.
Дарението беше връчено от представители на съда, които пожелаха на всички весели празници, здраве и много добрини през новата година. Изразена беше благодарност и към работещите в центровете за грижите, които полагат за хората в неравностойно положение.

Културен афиш

По традиция в навечерието на Коледа Районен съд - Добрич организира благотворителни инициативи, които се осъществяват с личните дарения на съдии, държавни съдебни изпълнители, съдии по вписванията и съдебни служители.

Инициативата тази година беше насочена към обитателите на центровете от семеен тип, които магистратите и служителите познават, тъй като настаняването им става по силата на съдебни решения.

В случаите, когато се прецени, че за хората със специални потребности е невъзможно да присъстват в съдебна зала или пък е неблагоприятно да бъдат изведени от обичайната им среда, Районният съд провежда изнесени съдебни заседания на място в центровете от семеен тип, информират от пресслужбата на съда.