Българската акробатка Виктория Медейрос няма да се върне към цирковото изкуство
Българската акробатка Виктория Медейрос няма да се върне към цирковото изкуство / Нова телевизия

Българската циркова акробатка Виктория Медейрос, която бе ранена при инцидент в американски цирк в град Провидънс в началото на май, каза, че е пострадала толкова тежко, че вече няма да може да се върне в цирка, съобщи американската телевизия Ен Би Си. Четири от жените, които претърпяха злополука, след като паднаха от високо заради рухнала платформа, дадоха вчера с адвокатите си пресконференция в болницата „Сполдинг” в Бостън, където се лекуват.

Виктория, която е родом от Добрич, и която заедно с мъжа си е автор на опасния номер, каза, че всички имат сериозни наранявания. „Опитваме се да свикнем с това, че вече никога няма да сме същите”, каза 34-годишната българка. Тя каза също, че е пострадала толкова тежко, че няма да може да се върне в църка. Всичките осем акробатки, пострадали при инцидента, оцеляха, но възстановяването им е много трудно.

Адвокатите на четирите акробатки, дали пресконфенция, заявиха, че смятат да подадат иск, но добавиха, че още е рано да се каже срещу кого точно, вероятно и срещу производителя на счупилата се скоба, с която е била закрепена към покрива рухналата конструкция, допълва БТА.