Bloodrush канят на концерти в Добрич, Варна и София, подготвят втори албум
Bloodrush канят на концерти в Добрич, Варна и София, подготвят втори албум / Дарик Добрич

Рок-групата „Bloodrush" ще изнесе в Добрич концерт, заедно с „Attaxic" и гостите от Шумен - "Lefties". Началото е в 18.30 ч. в Младежкия център. Момчетата от „Bloodrush" обещават много шумен купон с прогресив вкус. За Дарик те казаха, че може би това ще е последният им концерт в Добрич за дълго време напред, защото вече са имали много излизания на сцена в последно време в родния град и искат публиката да отдъхне от тях, а и да гастролират на други места. Утре, събота, те ще бъдат в Рубик арт център във Варна, след което ще има афтър-парти в „Крейзи". Предстои и участие в клуб „Микстейп 5" на 20 декември в София.

„Bloodrush" са готови с доста нов материал за втори албум, съобщиха още те. Навярно ще го запишат до пролетта, защото животът на младежите в тази възраст бързо се променя. Вокалът Коста вече е студент в София, което прави много трудни репетициите им. Мартин е XII клас и планира да учи музикален мениджмънт. Мариян е най-малкият и още няма ясни планове занапред. И тримата казаха, че свирят за удоволствие и заниманието им ги кара да се чувстват смислени и с призвание, за разлика от повечето им връстници. Не знаят докога ще продължат да творят рок-музика, но искат още да са на сцена, а после - каквото им предложи животът. С новия албум планират и турне идната година.

За участието си в „Голямото рок междучасие" по БНТ казват, че са много доволни и смятат, че са на високо ниво сред останалите групи. „Всъщност всички ние там сме приятели, свирим заедно и се познаваме и все едно сега отново сме на един голям концерт", казаха момчетата от Добрич. „Всеки би се радвал ако другият спечели, а и ако се конкурираме само, няма да извлечем максимално ползата от контакти, приятелства и т.н. от предаването", смятат те. Групата вече прескочи първия кръг на състезанието, като се класира трета. Остават още три кръга до финала. В следващия, на 30 ноември, задачата е рок-класика и „Bloodrush" ще заложат на Джими Хендрикс, споделиха те.

Интервюто с тримата музиканти може да чуете в Регионалния блок на Дарик Добрич в понеделник.