Bloodrush трети във временното класиране на Голямото рок междучасие
Bloodrush трети във временното класиране на Голямото рок междучасие / БНТ

Добричката рок банда Bloodrush е трета в класирането след първия лайф концерт на „Голямото рок междучасие” -  риалити формат на БНТ 1. 13-те групи представиха българска рок песен, а момчетата от Добрич направиха свой аранжимент на „Иде вятър” на ФСБ. Журито бе озадачено от избора на песен, но все пак показа, че Bloodrush е сред фаворитите. То ги похвали за амбициозния експеримент и смелия опит за кавър на тази трудна композиция. Добричлиите бяха изпреварени от шуменската група The Lefties, която застана на първото място с кавър на хита на Стенли "Обсебен". На второ място с равен брой точки с Bloodrush са Axez от Варна.

Три от групите отпаднаха, а останалите 10 ще се готвят за следващия лайф на 30 ноември.

Групите влязоха в оспорвана музикална надпревара за титлата „най-добрата млада банда на България”. Водещите на предаването Милена Николова (Миленита) и Деян Каменов (Дидо от Д2) ще преминат заедно с избраните след кастинг рок банди по пътя до голямата победа. До края на състезанието на участниците ще бъдат поставени много музикални предизвикателства.

Финалът ще бъде на 21-ви декември, когато и зрителите ще могат да гласуват за своя фаворит. В решаващия момент при избор на най-добрата млада рок банда вотът на журито и феновете ще бъде с равна тежест. Големият победител ще получи музикално оборудване и възможност да запише първия си сингъл и видеоклип към него.

Bloodrush трети във временното класиране на Голямото рок междучасие
netinfo