Добричката група Bloodrush ще участва в телевизионен риалити формат
Добричката група Bloodrush ще участва в телевизионен риалити формат / БНТ

Добричката група Bloodrush ще участва в първото телевизионно шоу в България, което търси най-добрата ученическа и младежка рок и метъл банда. Шоуто започва на 16 ноември в ефира на БНТ. Добричките музиканти са селектирани сред над 140 млади рок групи от цялата страна. Това е рекорден брой кандидатури в 8-годишната история на състезанието „Голямото рок междучасие”, което тази година националната телевизия превръща в риалити формат.

Според регламента бандите трябва да са минимум от двама души, като възрастта им не трябва да е над 22 години (допуска се да има и максимум един член до 25 години).

От всички, които се включиха в музикалното предизвикателство, селекционна комисия одобри първоначално 22 банди. Те се явиха на кастинг, представяйки своя авторска песен или кавър версия на чуждо парче, за да намерят място в телевизионния формат.

От тези 22 групи комисията, в състава на която са Димитър Кърнев от D2 /музикален продуцент на „Голямото рок междучасие”/, издателят Ивайло Нойзи Цветков, музикалният журналист Васил Върбанов, фронтменът на “Jeremy?” Ерсин Мустафов и Георги Георгиев от „Остава”, отся за телевизионното предаване 13, сред които и Bloodrush.

Риалити форматът ще се излъчва от 16 ноември всяка сряда от 21 часа, веднага след централната емисия „По света и у нас”. Зрителите ще проследят оспорваната музикална надпревара в 6 епизода, като големият финал е на 21-ви декември.

Добричката група Bloodrush ще участва в телевизионен риалити формат
netinfo