Албена с нови екстри за гостите през лято 2012
Албена с нови екстри за гостите през лято 2012 / КК Албена - пресцентър

Нови екстри за своите гости ще предложи през Сезон 2012 курортът „Албена”, съобщават от пресцентъра на акционерното дружество. Новост през следващото лято ще бъде предлагането на плажа на студени и топли напитки срещу допълнително заплащане. За сигурността на летовниците ще продължат да се грижат специално подбрани спасители. На плажа е предвидена и анимация със спорт и игри.

Албена ще продължи да предлага ултра ол-инклузив и ол-инклузив, като завиши качеството и разнообразието на услугите в хотелите. Почиващите ще могат да ползват бар Хавана на брега от 11 до 16.30 часа със закуски, салати и напитки, включени в цената.

Dine around концепцията продължава и през 2012 година. Туристите, отседнали в комплекса, ще имат възможност на избор на 6 ресторанта, като догодина това ще бъде за периода до 30 юни и от 3 септември. В менюто освен ястията ще бъде включена и минерална вода. За почиващите, отседнали в хотелите в горната зона, е предвиден шатъл бус за по-лесно предвижване до плажа. Той ще тръгва на всеки 30 мин., от 9.30 до 17 часа всеки ден.

За своите малки и големи гости комплексът предлага водни атракции в няколко басейна, голяма детска площадка, в близост до комплекс „Лагуна”, спокойствие, чист въздух и кристално чиста вода в морето. Променени са условията за плащане на нощувките за семейства с повече от едно дете. Първото ще почива безплатно, а за второто ще се заплаща 30 на сто от цената за нощувка на възрастен.

От най-голямата туристическа компания у нас обявиха, че от 25 ноември може да се правят резервации за 2012 година чрез сайта Albena.bg. За 2012 г. гостите ще могат да резервират и за активния период юни-август, чрез уеб страницата и чрез call center-а, само пакети от 7, 14 или 21 дни, с ден на пристигане в събота.

През новата година силно са намалени цените за ползване на безжичен интернет на територията на Албена. Ще се заплаща цена от 2 лева за едно денонощие. Досега услугата се предлагаше по 4 лева за час.