Общински съвет Добрич
Общински съвет Добрич / Дарик Добрич
Общински съвет Добрич провежда редовно заседание от 9.00 часа. Съветниците ще разгледат 24 докладни.
 
Първата точка в дневния ред е за промяна в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги. Измененията касаят ползване на тротоари, площади, улични платна и други терени за търговска дейност на открито пред търговски обекти, както и при провеждане на общински празнични мероприятия и продажба на сезонни стоки. Исканата промяна се налага поради приемането на Наредба за реда и условията за поставяне и премахване на преместваеми обекти в Добрич.
 
На сесията ще се обсъди закупуване на поземлен имот за разширяване на Гробищен парк. Ще се разгледа за втори път прекратяване на съсобственост за имот на пл.“Свобода 8“ - пространството пред хотел „България“. На предишното заседание през месец октомври това искане на собственика бе отхвърлено от съветниците с мотива за ниска оценка. Кметът внася за втори път докладната, като предложената цена за дела от имота, който притежава Общината, е същата.
 
В частта за разпореждане с общински имоти, предстои съветниците да разгледат още прекратяване на концесия на спирка пред МБАЛ; отдаване под наем на кабинети в Стоматологията; продажба на апартаменти и др.
 
Последната точка в дневния ред е създаване на Фонд „Здраве“ по инициатива на Атанас Атанасов. Преди нея, съветниците ще трябва да одобрят актуализация на Програмата за капиталови разходи, както и решенията на Временна комисия, разгледала икономическото състояние и дейността на общинските дружества Автобусен и Тролейбусен транспорт.