10 000 лева делят обитатели на общежитие от топлина и светлина
10 000 лева делят обитатели на общежитие от топлина и светлина / netinfo

Осми месец без ток живеят семействата в бившето студентско общежитие по улица "Калиакра". За това алармира пред Дарик наемателката Гинка Атанасова. В края на миналата година Община Добрич се договори с електроразпределителното дружество Е.ОН захранването в сградата да бъде възстановено, веднага след като се покрие дълг от 10 000 лева.

Този дълг е от преди 1-ви юли, когато общежитието е било стопанисвано от Областна администрация, поясни за Дарик Илия Михайлов, управител на общинското дружество "Жилфонд инвест", което сега се грижи за сградата. Ние инвестирахме в нови електромери над 200 000 лева, уточни той, но подчерта, че сумата от некоректните платци трябва да бъде събрана от Областна управа и заплатена на Е.ОН, за да имат всички ток. Дотогава без електроенергия остават и коректните 22 семейства.

Илия Михайлов припомни също, че за 40 апартамента в общежитието вече има вода, след като са погасили дължимото към ВиК. Така ще бъде за всички – докато не платят, няма да могат да ползват, поясни Михайлов и категорично заяви, че няма законова уредба Жилфонд да поеме плащането на тези 10 000 лева.

Общежитието има стари дългове в размер на 75 000, които Е.ОН ще търси по съдебен път от бившия стопанин на сградата - Медицински университет Варна.

Чуйте Гинка Атанасова в звуковия файл.