/ ThinkStock/Getty Images
Най-новият филм на Радослав Спасов "Живи комини" открива “София филм фест на брега”. Лентата, носител на награди за най-добра второстепенна женска и мъжка роля и за музика на кинофестивала "Златна роза", е заснета в живописното село Ковачевица и отвежда зрителя в планинско село, обитавано от столични интелектуалци.

Откриват Филм феста на 14 март

"Живи комини" е сниман а прототипи на героите са действително съществуващи личности и с помощта на черти от техните характери режисьорът рисува картина на едно отминало време, което хората помнят с различни ценности, морал, взаимоотношения, приятелство и силна любов.
 
След смъртта си един от тях, бохем и шегаджия, оставя сценарий за погребението си и видеозаписи, с които го режисира. Купил е и място в гробището, където обаче се натъкват на скала... Междувременно в кръчмата от екрана текат неговите изповеди и шеги и скръбната церемония неусетно прераства във веселие. Филм за любовта, която човек оставя и след себе си...

Премиерата е на 14 март в Общинско кино АБ в Драматичен театър “Адриана Будевска”. Филмът е с участието на актьорите Ивайло Христов, Мария Коцева, Никола Додов, Валентин Ганев, Иван Савов, Бистра Кечеджиева-Кунчева, Димитър Коцев - Шошо, Борислав Чучков, Христо Бойчев, Ангелина Славова, Илиана Китанова, Рая Пеева, Николай Урумов и други. Оператори са Кирил Проданов и Делян Георгиев, музиката е дело на Веселин Митев.