/ netinfo
Интересът към тях тепърва ще се засилва, прогнозират брокерите
Сериозни строителни компании инвестират във висококачествени, модерни като дизайн и иновативни като технология жилища.


Безкомпромисни имоти на "Бургойс строй" без комисионна, на цената на панелки


Високо търсене, но не просто на жилища, а на такива от клас "премиум", отчитат брокери на имотния пазар в Бургас през последната една година. Модата към такива апартаменти е нещо нормално за столицата, но се усеща все по-силно и по морето.

бургос строй
netinfo


Топ локация, прекрасна гледка, зелен двор, просторни стаи - всичко това се покрива с представите ни за премиум имот. Като такъв специалистите описват имотите от новото и най-важното - високо качествено строителство.

Реално това са по-големи като площ жилища, уточняват брокери „Когато търсят премиум жилища клиентите ни задължително искат гаранции за модерен дизайн на сградата и добре поддържани общи части", сподели Пламена Владимирова от „Съни БГ”.

Локацията също е от значение за този тип жилища, но много често остава на заден план при наличие на уникална гледка например. Тези имоти трябва да разполагат и с голям процент озеленяване в общите части, да са в близост до парк или непосредствено до голям воден източник. 


Нов живот за над десет изоставени сгради в Бургас


Специалистите очакват интереса към жилища от премиум класа да се увеличи. Завършени и вече готови за продажба, подобни апартаменти са недостатъчни на този етап в Бургас. Това е причината през последните месеци сериозни строителни компании да инвестират във висококачествени, модерни като дизайн и иновативни като технология жилища.
 
Първият проект, който прави впечатление е „Еделвайс” в к-с „Изгрев”. Изпълнител е строителна компания „Бургос строй” на общинския съветник от ГЕРБ Стефан Колев. Мащабният проект ще представлява модерен билдинг от ново поколение и ще се намира да хотел „Авеню” и Метро.

Стефан Колев е от 13 години в строителния бранш, а в близките две години в бизнес плана му влиза да направи няколко емблематични премиум сгради, които ще се намират на топ локации в Бургас. Общоизвестен факт е, че като строителен предприемач той е направил десетки жилищни сгради в „Меден Рудник”, „Възраждане”, „Братя Миладинови”, „Лазур” и центъра на града и всички имат А 16, което е рядкост.

Пред вестник „Фактор” строителният предприемач Стефан Колев каза, че освен заложените по проект търговски площи, магазини, ресторанти, фитнес център, спа зона и офиси в сградата ще има и детска градина.

„Еделвайс” ще се простира в три крила, с общо РЗП над 10 000 кв.м. Комплексът ще е от затворен тип с много екстри, които липсват в стандартните жилищни кооперации. Апартаментите се продават без комисионна от недвижими имоти „Съни БГ”.
 
На другия край на града в Меден Рудник Колев вече направи първа копка на най-модерната сграда в комплекса „Скай билдинг”.

бургос строй
netinfo


Името не е случайно, защото тя наистина ще стига до небето, а дори и на последните етажи е заложено да има огромен процент озеленяване. Гледката, която се открива от сградата, е невероятна, а в общите части освен паркоместа строителят ще направи и малка борова горичка с детски кът, за да бъде максимално удобно и приятно на хората, които живеят в нея.

„Скай билдинг” е много добра възможност и за инвестиция, защото цените на апартаментите в нея са все още на по-ниски от пазарните цени, а недвижимост без комисионна предлага агенция за недвижими имоти „Съни БГ”.