Пламена Владимирова, Управител на „Съни БГ”: Продаваме без комисионна и клиентите ни спестяват хиляди евро
Пламена Владимирова, Управител на „Съни БГ”: Продаваме без комисионна и клиентите ни спестяват хиляди евро / netinfo
Пламена Владимирова, Управител на „Съни БГ”: Клиентите ни избират, заради сигурността, ниските цени и това, че спестяват хиляди евро
 
През 2018 г. търсенето на парцели за жилищно строителство ще продължи да се увеличава, въпреки лекото покачване на цените. Това прогнозира Пламена Владимирова - управител на недвижими имоти „Съни БГ”.

Пламена Владимирова, Управител на Съни БГ: Продаваме без комисионна и клиентите ни спестяват хиляди евро
netinfo

Агенцията продава без комисионна нови апартаменти, директно от строителна компания „Бургос строй”.  Тази година „Бургос строй” започва строителството на два мащабни проекта в Бургас. Първият е мегакомплекс в „Меден рудник”. Вторият - "Еделвайс" обещава да се превърне в емблематична жилищна сграда в „Изгрев”. Строителната компания обаче продължава да търси атрактивни парцели за жилищно строителство във всички комплекси в Бургас.

Пламена Владимирова, Управител на Съни БГ: Продаваме без комисионна и клиентите ни спестяват хиляди евро
netinfo


Факторите, които влияят на поскъпването на терените в града са няколко. Основният е дефицит на нови жилищни имоти, независимо, че в Бургас започна изграждането на няколко мащабни проекта. Все още има по-голямо търсене от страна на купувачите и по-малкото налично предлагане.

Г-жо Владимирова, ще продължат ли да се покачват цените на недвижимите имоти в Бургас?

Аз и моите колеги в агенция „Съни БГ” сме на мнение, че темпът на нарастване на цените на терените постепенно ще се успокои. Въпреки това търсенето на парцели за строителство на жилищни сгради в Бургас ще продължи да се увеличава, тъй като инвеститорите следват желанията на хората, които искат да се сдобият с нов дом. Основен приоритет на инвеститорите и през тази година остава откриването на достатъчно големи по площ терени на на добри локации, които да задоволят нуждите на купувачите..
Засиленият интерес към покупка на нови жилища се дължи на по-добрия икономически микроклимат в страната, ниските лихви по ипотечни кредити, както и промяната в разбиранията на българския купувач към покупката на собствен имот. За разлика от преди няколко години, клиентът сега е достатъчно информиран и търси качествен имот. Ново строителство, в комуникативен район, с по-голяма площ (двустайно, тристайно, многостайно или еднофамилна къща), собствено паркомясто, с бърза връзка до центъра на града.

Кои са най-предпочитаните комплекси в Бургас?

На този етап има засилен интерес към новата модерна сграда в „Меден рудник”. В нея са продадени 30% от жилищните площи. Но трябва да се прави разлика между продадените апартаменти в един жилищен комплекс и предпочитанията като цяло на хората да се установят трайно в него. Нашите продажби в „Меден рудник” се увеличават плавно със всеки изминат ден, но факторите, които обуславят тази тенденция са различни. На първо място това е безпрецедентно ниската цена, на която все още продаваме. Ние не вземаме комисионна за недвижимите имоти в новата сграда в „Меден рудник” и „Еделвайс” в „Изгрев”, по този начин спестяваме на клиентите си хиляди евро.

Единственият в ЕС тренировъчен център по ушу ще е в Бургас

Не на последно място е профила на клиентите ни, които започнаха да купуват и да се доверяват само на сигурни строителни компании като „Бургос строй”. Причината е, че тази строителна фирма няма незавършена сграда или такава, останала без Акт 16. 

Какви са очакванията Ви за пазара на недвижими имоти през 2018?

Наред с повишеното търсене на терени за жилищни сгради, ще продължи да се увеличава и търсенето на парцели за изграждане на офис сгради. Развитието на Бургас, предполага инвестицията в офис сгради и развитие на аутсорсинг сектора, който бележи бум през последните години. През 2018 г. ще сме свидетели на увеличаващ се обем при строителството на жилищни и бизнес сгради, което респективно означава по-голям избор при търсенето и покупката на нов имот в Бургас.