Общинският съвет на Бургас има нужда от хора като Стефан Колев
Общинският съвет на Бургас има нужда от хора като Стефан Колев / netinfo

"Общинският съвет на Бургас има нужда от личности като Стефан Колев. Той е живото доказателство, че човек може да е успял и същевременно честен. Че може да печели големи битки със световни спортни успехи и да печели добре от усиления си труд в бизнеса, без зад гърба си да има тъмно минало или нечисти сделки. Ето го е положителният пример". Това каза за "Дарик" Димитър Тодоров - ген. секретар на Българската федерация по ушу. Той изрази пълната си подкрепа за кандидатурата на световния шампион от 2014 по ушу. Стефан Колев, който е кандидат за общински съветник ще се бори за преференциалния вот на бургазлии с номер 50 в листата на ГЕРБ.
За неговите личностни, спортни и работни успехи могат да разкажат стотици хора, на които е бил водач през годините. "Стефан е доказан човек. Има големи успехи с отбора си по У-шу, с печелившия си бизнес, който ръководи интелигентно, с честност и достойнство във всяка ситуация. С него съм от първия ден в строителната фирма и затова мога да кажа, че го познавам добре. Изключително принципен". Твърди Никола Пейков - технически ръководител в "Бургос Строй" ЕООД.

В подкрепа на своя баща застана и трикратата европейска и световна шампионка по ушу - Камелия Колева: Подкрепям баща си, защото е най-грижовният и всеотдаен човек, когото познавам. Вярвам в неговата почтеност и силния му дух!  Не се огъва, не се предава, предан е на всеки, който му се довери, неотстъпва от каузите, зад които застава. Той е моят пример. Знам, че ще бъде такъв и в Общинския съвет.“


Стефан Колев е роден през 1969г. в Бургас. Израснал в кв. Долно Езерово. Работи от 8-годишен, за да помага на семейството си. В трудните ученически години се появява страстта му към бойните изкуства. През 1993 г. печели първия златен медал на Републиканско първенство. След година основава СК „Бей Син"- днес център, със състезатели, завоювали десетки световни титли.
Колев е финансист, има четири висши образования и три магистратури, сред които и спортна педагогика. Завършва квалификационен курс към НСА. Автор е на множество статии и материали за ушу.
Световен шампион за 2004 г. и Международен съдия в категория таолу.Президент на Българска Федерация по ушу, член на Конгреса на Световната и на Европейската федерации.
Управител е на търговските дружества -"БУРГОС СТРОЙ", „СЪНИ БГ", „СЛЪНЧОГЛЕДИ БГ", „МЕТАЛ ПРОФИЛИ МОНТАЖ" и др. Щастливо женен, с две деца.