Общинският съвет на Бургас има нужда от хора като Стефан Колев

Общинският съвет на Бургас има нужда от хора като Стефан Колев
Общинският съвет на Бургас има нужда от хора като Стефан Колев / netinfo

"Общинският съвет на Бургас има нужда от личности като Стефан Колев. Той е живото доказателство, че човек може да е успял и същевременно честен. Че може да печели големи битки със световни спортни успехи и да печели добре от усиления си труд в бизнеса, без зад гърба си да има тъмно минало или нечисти сделки. Ето го е положителният пример". Това каза за "Дарик" Димитър Тодоров - ген. секретар на Българската федерация по ушу. Той изрази пълната си подкрепа за кандидатурата на световния шампион от 2014 по ушу. Стефан Колев, който е кандидат за общински съветник ще се бори за преференциалния вот на бургазлии с номер 50 в листата на ГЕРБ.
За неговите личностни, спортни и работни успехи могат да разкажат стотици хора, на които е бил водач през годините. "Стефан е доказан човек. Има големи успехи с отбора си по У-шу, с печелившия си бизнес, който ръководи интелигентно, с честност и достойнство във всяка ситуация. С него съм от първия ден в строителната фирма и затова мога да кажа, че го познавам добре. Изключително принципен". Твърди Никола Пейков - технически ръководител в "Бургос Строй" ЕООД.

В подкрепа на своя баща застана и трикратата европейска и световна шампионка по ушу - Камелия Колева: Подкрепям баща си, защото е най-грижовният и всеотдаен човек, когото познавам. Вярвам в неговата почтеност и силния му дух!  Не се огъва, не се предава, предан е на всеки, който му се довери, неотстъпва от каузите, зад които застава. Той е моят пример. Знам, че ще бъде такъв и в Общинския съвет.“


Стефан Колев е роден през 1969г. в Бургас. Израснал в кв. Долно Езерово. Работи от 8-годишен, за да помага на семейството си. В трудните ученически години се появява страстта му към бойните изкуства. През 1993 г. печели първия златен медал на Републиканско първенство. След година основава СК „Бей Син"- днес център, със състезатели, завоювали десетки световни титли.
Колев е финансист, има четири висши образования и три магистратури, сред които и спортна педагогика. Завършва квалификационен курс към НСА. Автор е на множество статии и материали за ушу.


Световен шампион за 2004 г. и Международен съдия в категория таолу.Президент на Българска Федерация по ушу, член на Конгреса на Световната и на Европейската федерации.
Управител е на търговските дружества -"БУРГОС СТРОЙ", „СЪНИ БГ", „СЛЪНЧОГЛЕДИ БГ", „МЕТАЛ ПРОФИЛИ МОНТАЖ" и др. Щастливо женен, с две деца.