По-късно днес Цветан Цветанов посети и благотворителния коледен концерт в бургаската опера. Каузата е закупуване на апаратура за най-малките в Дом „Вяра, Надежда, Любов“.
По-късно днес Цветан Цветанов посети и благотворителния коледен концерт в бургаската опера. Каузата е закупуване на апаратура за най-малките в Дом „Вяра, Надежда, Любов“. / Снимка: Дарик Бургас
„Какво налага президентската дама да използва светлинни сигнали при придвижването си с този автомобил и какви са нейните ангажименти по конституция за взимане на важни политически решения? Аз смятам, че спирането до един луксозен магазин за купуването на поредната  рокля или за проба не е важен политически ангажимент или свързан с управлението на страната”- Така в Поморие Цветанов коментира изявленията на президента, който заяви, че инциденти с НСО се използват тенденциозно от определени лица. Информацията предава сайтът BurgasInfo.
Цветанов визира разпространения клип, според който служител на НСО и катаджия влизат в пререкание, че пилотката на службата е навлязла в насрещното на столичния булевард "Фритьоф Нансен".

Президентшата твърди, че не е била в колата, няма акт за нарушение и не ползва бронирана лимузина, още по-малко ескорт.

Пред Bulgaria ON AIR обаче, човекът, снимал клипа настоя, че именно тя е слязла от колата и е влязла в магазин. Спорът се разразил след това.
 Зам.-председателят на ГЕРБ уточни, че НСО е пряко подчинено на Румен Радев и според него няма как съпругата му да не е знаела какво се случва в ситуацията отпреди няколко дни.

"Когато Плевнелиев беше президент, неговата съпруга тогава не се възползваше от услугите на НСО. Спомняте ли си, когато Георги Първанов беше държавен глава, да е имало инцидент със Зорка Първанова? Това е въпрос на манталитет и на поведение. Когато ти се държиш по този начин, съвсем нормално е да бъдеш хванат от  граждани, които могат да направят съответно клипче. Смятам, че е несериозно да се обвинява ГЕРБ за тези инциденти", коментира Цветанов.