За толерантна кампания призова БСП - Созопол
За толерантна кампания призова БСП - Созопол / netinfo

Партия, коалиция и един независим кандидат-кмет от общо 8 претенденти за градоначалник и 16 листи с кандидати за съветници, подкрепиха инициативата на местната структура на БСП за толерантна и позитивна предизборна кампания в община Созопол.

Подписи под споразумението положиха представители на партия „Атака”, коалиция „Бъдеще за община Созопол” и независимият кандидат-кмет Веска Караманова. От страна на инициаторите на идеята, документът бе подписан от общинския лидер и водач на листата съветници на БСП Димитър Желев.

Подкрепилите апела, с четири точки, заявиха, че всичките им настоящи и бъдещи действия ще са насочени само и единствено в защита интересите на жителите на община Созопол. Те декларираха, че ще излагат своите виждания за икономическото, културното и социалното развитие на региона без използване на компромати и инсинуации, като се дистанцират от своите лични интереси. „Ние сме съграждани и след кампанията ще продължим да живеем в Созопол, затова нека водим едно открито и почтено състезание на проекти и идеи, от които единствените печеливши да са жителите на общината”, подчерта независимият кандидат-кмет Веска Караманова.

Извън споразумението останаха 6 претенденти за кмет и кандидати от множество листи за участие в местния парламент.