Бургаските колоездачи също съдействаха за идентифицирането на уязвимите зони и подходящите места за поставянето на предупредителните знаци.
Бургаските колоездачи също съдействаха за идентифицирането на уязвимите зони и подходящите места за поставянето на предупредителните знаци. / Снимка: Пресцентър
Предупредителни знаци ще помагат за по-безопасно колоездене по пътя Бургас – Маринка – Малко Търново. Това стана възможно след консултации с Агенция „Пътна инфраструктура“ и МВР по инициатива на народните представители от ГЕРБ Бургас.

Бургаските колоездачи също съдействаха за идентифицирането на уязвимите зони и подходящите места за поставянето на предупредителните знаци. Сега любителите на шосейното колоездене ще могат да поддържат добра физическа форма, възможно по-безопасно.
Знаците са шест. Първият от тях е до Природозащитен център „Пода“, следващият преди с. Маринка, а последният до с. Крушевец.

В деня на поставянето на предупредителните знаци присъстваха народните представители Димитър Бойчев, Диана Саватева, както и кандидати за общински съветници. Събитието уважиха и треньорът Тодор Ангелов и президентът на КК „Черноморец Бургас“ Тодор Янев.

Идеята е акцията да обхване и други отсечки, предпочитани от шосейните колоездачи.