БСП – Бургас почете Деня на храбростта и празника на Българската армия
БСП – Бургас почете Деня на храбростта и празника на Българската армия

БСП – Бургас се включи в тържествената церемония по повод Деня на храбростта и празник на Българската армия – 6-ти май. Социалистите положиха венци и цветя на паметника на 24-ти пехотен Черноморски полк пред Военния клуб в Бургас.

6 май

6 май

На събитието бяха народните представители от ПГ на „БСП за България“ Петър Кънев и Николай Тишев, председателят на ОбС на БСП – Бургас Живко Господинов, общинските съветници от БСП Чанко Мирчев, Радослав Петков и Кирил Петков и председателят на Младежкото обединение в БСП – Бургас Васил Иванов. С минута мълчание и падане на колене те почетоха паметта на загиналите герои.

6 май

Представителите на левицата присъстваха и на церемонията по благославяне на българското знаме, както и на тържествения водосвет за здраве на българските воини, които се състояха на площад „Св. Св. Кирил и Методий“.

Лидерът на БСП – Бургас Живко Господинов поднесе поздравителен адрес по случай празника на общинския председател на СОСЗР-Бургас Атанас Великов.

„Приемете моите най-искрени благопожелания по повод 6 май – Гергьовден, Ден на храбростта и празник на Българската армия. Този ден е един повод да почетем паметта на онези българи, дали живота си в името на свободна и независима България, един повод да сведем глава пред храбростта, героизма и патриотизма на българските офицери, сержанти и войници. Бъдете здрави и отговорни за бъдещето на страната ни!“ – се посочва в адреса.