/ Община Приморско

В училище „Н. Й. Вапцаров” в Приморско се проведе ученическо състезание по безопасност на движението по пътищата „Майстор велосипедист”. Целта бе младите колоездачи да  покажат умения на каране и познаване на пътните знаци.

В Приморско стабилно и спокойно: Няма да вдигат данъците

В надпреварата участваха 40 деца, включващи ученици от 1-6 клас. Велосипедистите показаха отлични умения и знания при карането и преминаването през пътните знаци. Състезанието включваше преминаване през пътни знаци, на които децата трябваше да изпълнят указанията, преминаване през пешеходна пътека, ситуации с пешеходци и преминаване през светофар.

За тяхната безопасност и контрол се погрижиха служители от местното полицейско управление. След края на състезанието, участниците получиха грамоти и предметни награди, за прекрасното представяне. Инициативата е една от важните за превенция на  децата, предвид настъпващото топло време и излизането на учениците във ваканция, тя се организира ежегодно от полицията и община Приморско.

Мероприятието събра ученици, учители, представители на общинската администрация и началника на местното полицейско управление Яна Узунова, която връчи грамотите на участниците.