/ Снимка: Лалка Димитрова
Не е предизборно...
100246
Не е предизборно...
  • Не е предизборно...
Местните данъци и такси в Община Приморско няма да бъдат вдигани, обяви днес кметът Димитър Германов. „Когато има висока степен на събираемост на средства, не е необходимо ние да бягаме в тази посока - да взимаме повече пари. Какъв е смисъла?!

22 млн. лв. за по-чисто море в Приморско

В крайна сметка е необходимо да има оборотни пари. Защото когато инвестират и общината, и бизнесът, се получава това, което търсим. Когато е едното за сметка на другото, тогава нещата са недобри“, заяви Германов.

И подчерта: Основен приоритет за Приморско е финансовата стабилност. Всичко това, което е инвестирано със средства на ЕС, държавата, общината и частния бизнес, носи пари. Парите, коеито плащат хората се връщат при тях - инфраструктура, социална политика, културен живот, спорт.

Още 1,6 млн. лв. за нови площадки, паркинги и ремонти в Приморско

Имаме пет общински спортни клуба, в които нашите деца не плащат. Бизнесът, който работи на територията на Приморско, вижда къде отиват парите. А това носи стабилност и спокойствие“, допълни той.

22 милиона лева ще бъде бюджетът на Приморско за 2019 г. Той ще бъде повторение на предходния бюджет, с леко завишение, заради остатъци. Германов поясни, че към момента темата ще се кандидатира ли за нов мандат не е коментирана в ГЕРБ.

Чуйте още от кмета на Приморско Димитър Германов в звуковия файл: