/ iStock/Getty Images
Общинският приют за безстопанствени кучета Бургас започва няколко инициативи  в помощ на четириногите.

Едната възможност е да станете настойник на куче, което вие си изберете. Ще можете да го разхождате, да му купувате храна и да се грижите за външния му вид.

„Със сигурност грижите и вниманието ще му се отразят благотворно, а и след толкова искрена любов и щастливи емоции и вие ще се почувствате като след антистрес терапия. В случай, че не разполагате с време и възможност да посещавате Приюта, бихте могли да участвате в грижата за четириногите от разстояние, като им купувате храна или подпомагате при необходимост операции и интервенции, свързани със здравния им статус“, информират от общината.

Това може да стане като използвате дарителската сметка на Община Бургас:

ОБЩИНА БУРГАС
Банкова сметка за дарения IBAN: BG08SOMB91308424151744
БАНКА: ОБЩИНСКА БАНКА АД BIC: SОMBBGSF Вид плащане: 445100
Основание: Дарение приют за кучета


Задължително в полето „Основание“ е нужно да уточните за какво точно желаете да се използват средствата - за храна, операция, хигиенни средства, за определено куче или при нужда, за който и да е питомец на Приюта.

Най-дългосрочната и добра опция, чрез която ще помогнете на куче от Приюта, е да го осиновите.

„Това обаче е отговорност, която трябва да сте сигурни, че можете да поемете, тъй като животните не са играчки и бързо се привързват към стопаните си. Ако след това решите да го разсиновите, травмите върху психиката и общото му състояние са изключително негативни", поясниха от Общината.
 
Информационна агенция Фокус