/ ThinkStock/Getty Images
Бургаският окръжен съд наложи присъди от по 3 години лишаване от свобода, но условно на жена и мъж от Ямбол, подсъдими за катастрофа с жертва на автомагистрала „Тракия“.

Три години затвор за мъж, причинил смъртта на дете в катастрофа

Инцидентът станал на 7 май 2016 г. Според обвинението, мъжът - в нарушение на закона е дал ключовете на автомобила си - марка „Опел“ на приятелката си, по това време на 17 годишна възраст, без шофьорска книжка и без опит зад волана.

Тя пък при маневра-при изпреварване на друг автомобил, със скорост 123 км/ч се забила в товарен автомобил "Ситроен", управляван от мъжа. От сблъсъка, самият той е пострадал сериозно, а баща му, пътуващ на седалката до него, издъхнал.

Две години условно за шофьора на Деси Слава, блъснал и убил младеж на АМ „Тракия“

При разпитите, мъжът твърдял, че му прилошало, отбил в аварийната лента и жената сама предложила да се качи зад волана. С решение на съда, двамата бяха осъдени да платят общо 270 000 лева на близките на жертвите.

Жената бе лишена от от право да управлява моторно превозно средство за срок от 4 години, а за мъжа за срок от 3 години. На двамата подсъдими бе наложена пробационна мярка - периодични срещи с пробационен служител за срок от 1 година. 

Четири години затвор за шофьор, причинил смърт на магистралата

Присъдата не е окончателна и може да бъде обжалвана или протестирана в 15-дневен срок.