Във връзка с драстичното повишаване цената на електроенергията и изключително високите сметки за улично осветление, които се налага Община Поморие да плаща, както и неангажираността на държавата да помогне в тази трудна ситуация, кметът Иван Алексиев разпореди предприемането на спешни действия за ограничаване потреблението на електроенергия, съобщиха от Общината.

Режим на тока в няколко населени места у нас заради високите цени (ВИДЕО)

Ето и мерките:


Уличното осветление в Поморие и всички останали населени места ще свети през един стълб - през една лампа.

БГНЕС

Възложено е на фирмата, поддържаща уличното осветление, да приведе този режим на действие до края на седмицата, за цялата Община. През предстоящите месеци осветлението ще се включва в 17:15 часа и ще се изключва в 07:15 часа.

Икономист прогнозира опасност от нов скок на цените на тока през април

В Общинска администрация се спира използването на климатичната система и всички видове електрически уреди за отопление.

БГНЕС

За всички спортни клубове и танцови състави, използващи общински сгради ще бъдат направени препоръки за по-икономично ползване на климатиците и др. ел. уреди за отопление.

Общината предостави и справки за потреблението на ел. енергия в kWh, в лева, както и за цената на ел.енергия на 1 kWh, от които е видно, че за м. декември 2020 г. сметката за ток на Общината е 68 705 лв, а за декември 2021 г. тя е 183 211 лв., при по-ниско потребление и това налага предприемането на спешните мерки.

Община Поморие

Община Поморие