Убийството на Янков – Втори Несебърски епизод в криминалната война?
Убийството на Янков – Втори Несебърски епизод в криминалната война? / netinfo

“Убийството на председателя на общинския съвет в Несебър Димитър Янков е втори Несебърски епизод от войната в организираната престъпност”. Така коментира в Бургас лидерът на ДСБ Иван Костов покушението на общинаря отпреди два дни.

 

“Янков беше оспорвана фигура с много сериозни връзки с престъпния свят” – каза още Костов. Според него мъртвият е бил подставено лице, “на някого или в София или в Русия, може би”. Лидерът на ДСБ каза, че е бил силно озадачен от избирането на Димитър Янков за председател на Общинския съвет в Несебър, защото на Запад бизнес с такива размери никога не влизал във властта. Това е така, заради огромната заетост на човек, управляващ толкова много хотели и ресторанти.

 

Костов предположи, че е възможно Димитър Янков да е отстранен и като бъдещ кандидат за кмет и тук и в неговия разстрел има и политически мотив, а едва ли убиецът ще бъде заловен, тъй като МВР се намира в пълна безпомощност.

 

“Тревожно е, че богата община като Несебър беше първо прегазена от  интересите на хора, които в стремежа си да изперат пари отнеха всички  възможности на честния бизнес да развива туризъм”, каза още Иван Костов.