Убиецът на банкерката бил изнудван от жертвата си?
Убиецът на банкерката бил изнудван от жертвата си? / Веселин Максимов

Любомир Симеонов, който в понеделник сутринта застреля в центъра на Бургас директорката на местния клон на „Уникредит Булбанк” Павлинка Йовчева, бил изнудван от нея и нейни колеги. Това става ясно от разпространена в интернет негова жалба до председателя на Арбитражния съд към Българската стопанска камара Огнян Герджиков. Никой, обаче, не е взел под внимание оплакванията на бизнесмена.

Любомир Симеонов изнася данни, че след като е спечелил европейски проект, за да разшири своята производствена база, е бил подлаган на системен натиск от Павлинка Йовчева, бившия директор на филиала на банката в Карнобат Веселин Желев и настоящият – Таня Колева. Регионалният риск-мениджър Станка Атанасова и Екатерина Колева от централата на банката, пък, според неговата жалба, са пречили умишлено на неговото желание за среща с по-висшестоящи служители на „Уникредит”.

Бизнесменът описва, че горепосочените са го съветвали няколко пъти да смени фирмата-строител на бъдещото ново хале, както и фирмата за строителен надзор. В изложението до Арбитражния съд към Българската стопанска камара е точно отбелязана и въпросната фирма, препоръчвана от банкерките за поемане на строежа. Симеонов твърди, че същата организация е вършила строителните работи и на две други фирми от същия бранш – търговия с билки, които били под протекцията на горепосочените банкерки.

В своята жалба той ги обвинява пряко в злоупотреба със служебното им положение и казва, че в регистъра на тяхната институция неговата фирма „Ветоника” умишлено е представяна като ненадежден кредитополучател, за да й бъде отказвано финансиране и от други банки и по такъв начин да бъде съсипана, защото Любомир Симеонов отказва да ползва услугите на строителна фирма, посочена от застреляната от него Йовчева и колегите й от клона в Карнобат.