Съветник осъди Тончо Токмакчиев за клевета
Съветник осъди Тончо Токмакчиев за клевета / netinfo

Общинският съветник  Ваклин Стойновски е осъдил за клевета известния бургаски актьор Тончо Токмакчиев. Това съобщи днес Стойновски пред журналисти, като показа копие от решението на СГС от март тази година.

Делото е минало на първа инстанция. Според постановлението на съда, Токмакчиев трябва да плати глоба от 500 лева и разноските по делото за обида нанесена на Стойновски. Става дума за коментар направен по време на кампанията за парламентарни избори пред 2005 година. Тогава актьорът бе кандидат за депутат от партия Новото време от друг избирателен район. В интервю за медиите Токмакчиев е квалифицирал Стойновски като ”убиец”.

"Заведох дело за клевета и съм удовлетворен. Съдът постанови, че престъпленията,  които ми се приписват от г-н Токмакчиев не са установени от нито една законова институция"-каза днес Стойновски.

Той заяви, че изчаквал и обжалването преди да съобщи на медиите за съдебното решение , но имал индикации, че Токмакчиев ще направи опит да отлага делото докато изтече давностния срок.