/ Снимки: Лалка Димитрова
Кирил Христов е застрелял главния си готвач, за да впечатли, е тезата на прокуратурата
56-годишният Кирил Христов-Принца, подсъдим за убийството на главния готвач на ресторанта си Никола Колев, е стрелял, за да покаже превъзходство пред жертвата и останалите, за да респектира и да впечатли. Това становище представи днес прокуратурата на първото разпоредително заседание по делото.

Процес на 12 април срещу Кирил Принца: Адвокатът му: Как ще признае вина?! Никога!

То започна в Бургаския окръжен съд и ще се гледа по общия ред - с разпит на свидетели и експерти. Причината - Принца не се признава за виновен по обвинението за предумишлено убийство и отказа процесът да се разглежда по бързата процедура с признаване на всички факти и обстоятелства по обвинителния акт.

„Не е престъпление да демонстрираш превъзходство”, контрира защитата на Христов-адвокат Благой Потеров и допълни: „Учебникарски погледнато обвинението не е издържано и нарушава правото на защита”.

„Самото демонстриране, показва някак си хулигански характер”, пък е тезата на Божидар Янушев, юридически представител на семейството на загиналия.

Съпругата на жертвата Стоянка и двамата му синове - Венелин и Георги поискаха от подсъдимия 450 000 лева кръвнина,  и настояха той да плати и разноските за погребението.

Кирил Христов-Принца отива на съд за умишлено убийство

Семейството се домогва до състоянието на Христов. Поискало е запор не само на имуществото и сметките, но и на фирмата му”, заяви адвокат Потеров.

Юристът настоя делото да бъде прекратено и върнато обратно в прокуратурата, за да каже държавното обвинение какво представлява „евентуален умисъл” за убийство. Съдът отхвърли искането.
 

Стоянка Колева
netinfo

„Това е убийство със замисъл. Ние видяхме записите на камерите, всичко”, настоя Стоянка – съпругата на Никола Колев. „Не съм стъпвала в Стария град, откакто мъжът ми бе застрелян”, каза тя.

Внасят ново обвинение срещу Кирил Христов-Принца, ще го съдят за убийство

Документите са едно, делата друго, моралният ангажимент – трето. Нека разрешим този въпрос“, обърна се към семейството на загиналия синът на Кирил Христов.

Следствен експеримент преобърна разследването срещу Кирил Христов-Принца

Следващото съдебно заседание по делото ще е на 26 април. Процесът ще се разглежда в два последователни дни, като през това време ще бъдат излъчени и записите от видеокамерите, заснели събитията от фаталната нощ на 17 април 2016 г., когато Колев бе застрелян в автомобил на метри от ресторанта на Принца. Христов, според обвинението, извършил престъплението умишлено.