/ Снимка: Лалка Димитрова
„Как ще признае вина по това обвинение. Никога! Юридически погледнато, не е възможно да има евентуален умисъл.“ - С тези думи адвокат Благой Потеров коментира пред Дарик-Бургас обвинението за предумишлено убийство предявено от прокуратурата срещу 61.годишния бизнесмен Кирил Христов-Принца, подсъдим за смъртта на дългогодишния си приятел и главен готвач в собствения му ресторант - Никола Колев /на 63 г./

Кирил Христов-Принца отива на съд за умишлено убийство

Припомняме, че кървавата драма се разигра на 17 април 2016 г. Тогава, въоръжен със законно притежавания си пистолет „Зиг Зауер“  в градината на ресторанта си в Стария Несебър, Принца най-напред стрелял четири пъти срещу саксиите с палми, а след това, когато готвачът му се качил в автомобила на собственик на хотели по морето, произвел още един изстрел, в резултат на който Никола Колев издъхнал на място.

Внасят ново обвинение срещу Кирил Христов-Принца, ще го съдят за убийство

Разследването по случая претърпя няколко метаморфози. В крайна сметка срещу Принца бе повдигнато обвинение по чл.115 от НК, както и за извършване на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и  явно неуважение към обществото.

Следствен експеримент преобърна разследването срещу Кирил Христов-Принца

Първото разпоредително заседание по делото е на 12 април т.г. Христов не се признава за виновен, а адвокатът му Благой Потеров изрази съмнение в обективността на държавното обвинение, както и към методите, с които магистратурата определелила евентуалният умисъл: „Прокурорка мереше стъпките до колата...

„Той изобщо няма умисъл, нито да го убие, нито да го нарани. Това е един вид случайно събитие“, категоричен бе адвокат Потеров.