/ Снимка: Българска федерация по ушу
Световната федерация по ушу призна Българската ушу федерация за номер 1 за 2018 г. Тя получи отлична оценка и от вицепрезидента на световната организация Антъни Го (Anthony Goh), като беше обявена за една от най-успешните федерации за изминалата година.

Федерацията по ушу с три номинации "Златен пояс" 2018

България се изкачи до най-високата позиция в този спорт след отлично организираните състезания по ушу през последните две години, когато  Бургас изпревери дори и градове като Москва, Париж, Лондон, Рим и Пекин и се извоюва домакинството на

две световни първенства за младежи, които събраха елита в спорта и бъдещи звезди. Тези данни изнесе президентът на Българската федерация по ушу Стефан Колев по време на общо събрание. В него се включиха представители на 14 от 20-те клуба, членове на федерацията, които приеха фнансов отчет и доклад за дейността през 2018 г.
 
Кметът на Бургас се срещна с ръководството на световната УШУ федерация

Принос за издигането на страната ни в бойните изкуства има и изграждането на световния тренировъчен ушу-център в комплекс „Меден рудик“ в Бургас. Той ще бъде разположен на площ от 2 декара, ще включва специално оборудвани тренировъчни зали, конферентна зала, фитнес, офиси и пр., и ще бъде единствен по рода си в Европейския съюз, поясни Стефан Колев. И подчерта, че през октомври т.г. предстоят избори за членове на Управителен съвет и на комисии на Световната федерация по ушу.