Стефан Колев пред НАБС
Стефан Колев пред НАБС / netinfo
Стефан Колев пред НАБС: Успехите на българските състезатели по бойни спортове по света, често остават незабелязани в страната
Стефан Колев се успехите на родната федерация по ушу
99881
Стефан Колев се успехите на родната федерация по ушу
  • Стефан Колев се успехите на родната федерация по ушу
Номинации в три категории получи Българската федерация по ушу по време на официалната церемония на Националната асоциация на бойните спортове. Спортист на годината в ушу стана златният медалист от Световното първенство по тай чи, което се проведе през есента в Бургас - Петър Драгоев. Той получи отличието от Българската федерация по ушу, както и номинация за наградата на Асоциацията - "Златен пояс".  

Стефан Колев
netinfo

стефан колев
netinfo


"България помни своите постижения от олимпийските игри и насочва вниманието си в тази посока. През това време родните състезатели в неолимпийските дисциплини печелят уважение и титли по света. Техните успехи са причина българският химн да звучи на световни и европейски първенства и да се издига националния флаг. Случва се така, че унас тези успехи  не са високо оценени и коментирани, както тези в масовите спортове. Но е време на обърнем внимание към това, че децата ни все по-често се насочват към източните спортове, които дават качества като дисциплина и отговорност".

Стефан колев
netinfo

Това каза председателят на БФУ - Стефан Колев. Той имаше честта да връчи наградата на Драгоев и да отправи послание към стотиците гости, сред които Кубрат и Тервел Пулеви, олимпийският шампион и треньор Армен Назарян.и легенди от различни бойни спортове. 
На федерацията по ушу беше дадена висока оценка за принос в популяризирането на бойните спортове унас и по света, както и за това, че в рамките само на три години, успя да домакинства две световни първенства. Още с поемането на поста световния  шампион Стефан Колев взе решение да премести седалището на федерацията в родния Бургас и да фокусира вниманието на международната федерация по ушу към България. Три години по-късно резултатите вече са видими и скоро морския град ще се превърне в център за ушу състезателите от няколко континента.  
12 федерации, над 700 клуба и близо 40 000 членове са част от Националната Асоциация на бойните спортове, която беше създадена по инициатива на министъра на младежта и спорта Красен Кралев. По време на церемонията той също получи "Златен пояс" за цялостен принос. 
Повече по темата, чуйте в звуковия файл от Стефан Колев: