Студенти с въздействаща кампания срещу насилието
Студенти с въздействаща кампания срещу насилието / netinfo
Студенти с въздействаща кампания срещу насилието
47422
Студенти с въздействаща кампания срещу насилието
  • Студенти с въздействаща кампания срещу насилието

 

Мълчанието по проблема с насилието над жени ще „проговори" чрез кампанията на студентите от Бургаския свободен университет „НЕКА мълчанието говори".

Тя стартира от днес с нетрадиционна фотоизложба в арт салона на Културен център „Морско казино".
Авторите на идеята са и заснетите лица - студенти от Бургаския свободен университет, които за втора година се опитват да спрат мълчаливото прикриване на проблема. Снимките илюстрират следите от психическо, душевно и физическо насилие върху жените. Пред обектива на младия фотограф Кирил Пейчев застават Ана Манукян и Калина Тончева, които са сред инициаторите на проекта, а негов ръководител е друг студент от БСУ - Георги Попов.

Кампанията ще продължи и утре, в Международния ден за борба с насилието, отново от 11.00 часа с шествие по ул. „Александровска". Групата ще тръгне от сградата на Община Бургас към Бургаския свободен университет. В актарктивното шестие студентите от ПР академия "Практа" отново ще акцентират върху проблема с насилието, чрез сценички костюми, грим и дори вериги.

Инициативата включва видео клипове с жени жертви на насилие, които разказват истински истории. Клиповете могат да бъдат гледани във Фейсбук страницата на кампанията - „Мълчанието говори".
Повече по темата, чуйте в звуковия файл от Георги Попов и Ана Манукян: