Стоян Караненов: Кадри от чужбина за кризата с персонала
Стоян Караненов: Кадри от чужбина за кризата с персонала / Gramofona.com
Стян Караненов: Внос на кадри от чужбина решава кризата с персонал унас
87892
Стян Караненов: Внос на кадри от чужбина решава кризата с персонал унас
  • Стян Караненов: Внос на кадри от чужбина решава кризата с персонал унас

Наемане на обучени кадри от съседни на България държави може да реши проблема с липсата на квалифициран персонал унас. За целта обаче е необходима държавна политика, която да регулира процесите по наемане и съответните облекчения за бизнеса на регионално ниво. Това предложение коментира по време на мащабния бизнес форум в Бургас - „Да на българската икономика", председателят на КРИБ за областта - Стоян Караненов.
Според него проблемът с липсата на добре подготвени кадри е основен за бизнеса унас и той се задълбочава през последните години. „Подкрепа от държавата имаме, развиваме инфраструктурата в региона на Бургас. Тя е прекрасна. Хардуера е налице, това което ни липсва е софтуера. Проблемът се задълбочава с всяка изминала година и бих се радвал да чуя конкретни мерки от представителите на държавата ще представят пред нас за намирането на начин за разрешаване на това общо предизвикателство", каза още председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в Бургас.Караненов определи КРИБ като организация, която обединява светлия и отговорен бизнес в страната.
На срещата в Бургас присътваха министърът на икономиката Божидар Лукарски, заместник министри на труда и социалната политика и представители на КРИБ.
„Бургас един от най-важните икономически и индустриални центрове в България, не само промишлен, търговски и туристически център, но и с производства едиствени и определящи за страната. Именно тук преди няколко дни беше открита регионалната структура на КРИБ, която има за цел да защитава местния бизнес, да помага в намирането на решенията на проблемите с местната власт", каза още Стоян Караненов.
Повече по темата, чуйте в звуковия файл:
Автор: Елена Донева, Дарик Бургас