/ Порт Прим Арт Фест
Роденият в Бургас художник Стефан Марков и голямата актриса Цветана Манева ще бъдат звездите на 9 октомври в Порт Прим Арт Фест. От 18:00 часа в библиотека "Пейо Яворов" ще бъде открита изложба в памет на един от най-значимите български графици, илюстратори и художници от втората половина на XX век. 

Тя ще включва освен картини на бургаския майстор и представяне на изданията с негови илюстрации на "Кентърбърийски разкази" на Джефри Чосър и "Записки по българските въстания" на Захари Стоянов. Ще присъстват съпругата му Ева Стефанова и техният син Младен Марков. Входът е свободен.

В 19:30 часа в Културния дом на нефтохимика за пръв път в Бургас ще бъде показана постановката на "Театър 199" "Хората от Оз", с участието Цветана Манева. Представлението е носител на "Икар" 2014 за драматургичен текст на Яна Борисова и "Аскеер" 2013 за поддържаща мъжка роля на Атанас Атанасов.

След финалната завеса публиката ще се срещне с актьорите за лична среща с автографи. Фестивалът на изкуствата Порт Прим Арт Фест е с инициатор, организатор Гранд Хотел и СПА Приморец със съдействие на община Бургас.