/ МВР
Има засилен мигрантски натиск, ежедневно между 100 и 200 мигранти не са допускани от граничните полицаи на територията на страната. Те са предимно от Афганистан и по-малко от Сирия, Ирак и др.

Това каза комисар Иван Стоянов, директор на Регионална дирекция "Гранична полиция" – Елхово на срещата в Бургас по повод мигрантската криза по границата.

Прогнозата е за увеличаване на мигрантския натиск и именно заради това трябва да предприемем изпреварващи мерки за недопускане задълбочаването на този проблем, каза областният управител на Бургас Мария Нейкова.

Областният управител на Бургас: Над един милион са нужни за оградата по границата

На срещата бяха обсъдени конкретни мерки, които включват осигуряване на високопроходими автомобили, изграждане на пътна инфраструктура, осигуряване на високоскоростен интернет и увеличение на щата.

235,613 км. е цялото възпрепятстващо гранично съоръжение, 127 км попадат в управлението на областния управител на Област Бургас, 104 км са към Гранична полиция-Малко Търново.

Следващата седмица предстои среща между областните управители на Бургас, Ямбол и Хасково с оглед предприемане на по-сериозни мерки за противодействие на мигрантския натиск.
 
БТА