Шведска маса пляска слушатели заради АЕЦ „Глумче”
Шведска маса пляска слушатели заради АЕЦ „Глумче” / Гинка Попова
Шведска маса пляска слушатели заради АЕЦ „Глумче”
56487
Шведска маса пляска слушатели заради АЕЦ „Глумче”
  • Шведска маса пляска слушатели заради АЕЦ „Глумче”

И отпочна се вторият седмоднев от месеца девети на годината вече четвърта от управлението Му на Онзи, Що С Тройната Ламя Коалиционна Ръцете Изми Си.

Черни облаци извиха се над земята с големина на човешка длан. От мъртвите сибирски полета долетя вятър вледеняващ и с него искане безчеловеческо за 1 милиард лева. Искаха туй искане милиардно заради замъка Белене и уплашиха се хората по агората и пропищяха майки в родиилни кабинети, а бебета мълчаха. Тогаз на площада яви се Ковчежникът първи и рече "нема се пуашите копеуета, тия пляскали сме ги и пак ще ги напляскаме" и хората пляснаха с две ръце и прегърнаха се, а тръбачите медийни йерихонски първото „Осанна" възвестиха.
А от мъртвите сибирски полета мълчание ледено довея.

И на другия ден на агората възправи се гербератор Ленторезец Първи Копник, наричан от едни Всемилостивия, а от други Вседаващия. Пред человеците застана, пък каза им строго, че туй на сибиряците милиардното искане за замъка Белене вероломно нападение било и за вероломството им порица ги, дори заплаши ги. Пък после закани се страшно на владетелят сибирски, че през месеца единайсети в деня деветий щяло трудно да му бъде, когато пристигне в страната с големина на човешка длан. Тръбачите медийни йерихонски във възторзи потънаха и са наниколайчиха и дори набаречиха, пък ново „Осанна" възвестиха.

А от мъртвите сибирски полета долетя вест ледена, че тамошният владетел Валдемар Път хич даже и изобщо не мисли да идва и дори хич никога и изобщо не е мислил да идва. Неудобно и срамно малко получи се.
Накрая за непостроения замък Белене остана само 1 милиард гроша да се плащат, а кой виновен беше за туй, ясно не стана, но изясни, че Той виновен не е, а ламята тройна коалиционна виновна много е.

И стигна се до деня петък, слънцето изгря от запад, защото в земята с големина на човешка длан на запад кланяха се, а на изток дупеха се, та изгря слънцето и магаре изкукурига, петел излая, а куче измуча.
Старите хора рекоха си, че тез знамения на лошо са и лошо стана, дори най-лошо, когато предаването „Шведска маса" започна и две радиоизчадия, що Красимир Калудовсон и Весо Максимовсон зовяха се, засловоблудстваха.

Първо с гнусната кавърверсия на Стефифешън „Нас не догонят" водещите решиха да отпратят послание, че нито едно радиошоу в страната не може да ги догони в борбата за титлата „Най-тъпо радиошоу в българския радиоефир".
Песента доведе до вкисване на прясното мляко в радиус от 12 километра и до пристъп на внезапна тревожност у всички таксиметрови шофьори.
Последва вероломно нападение от мрънкалника Джорджано, който възпя със синузитния си тембър новата си любов, да й се чуди човек на акъла.
След него в ефира се изля някакво ломотене и тъй се стигна до едни от най-кошмарните мигове в българското радиоразпръскване.

В един момент Максимовсон и Калудовсон обявиха, че ще излъчат първите четири парчета от албума си „Шведска маса. Радиоактивно" и го направиха. Първо радиоизпуснаха песента „Бистришките тигри", посветена на сблъсъка на футболните титани Бистришките тигри и Чавдар от Етрополе. Оказа се, че това е кавър версия на „Детски спомен" в изпълнение на Орлин Горанов и Кристина Димитрова.

След изпълнението на тел 112 бяха приети 412 сигнала за помощ и 103 закани за саморазправа, а България отново не беше приета в Шенген.
Непосредствено след това прозвуча песента „Август е септември", посветена на министър Миро, на основата на песен на Миро от Каризма.
Хората обезумяха, а на тел. 112 87 души заявиха, че са си счупили радиоапаратите, а в една африканска държава беше извършен военен преврат.

В някакъв безумен момент започна да се разисква темата „Кой е причината България да е най-бедната държава в ЕС"
Иван Терзиев посочи като виновници полумерките, които се взимат от управниците и полусоциалзима, в който живеем. Затова, според него, всяка сутрин българите се събуждали по-бедни, а малцина ставали все по-богати. Накрая човекът предрече, че ще забогатеем, когато морето стане на кисело мляко.
Радо Русев пожела на водещите на „Шведска маса" да изнесат коледен концерт в Бургас на площад „Тройката", после нарече главен виновник българите, които гласували за милиционери, защото там, където имало милиция, нямало демокрация.

След него се обади човек с псевдоним Римлянина и каза, че страната е като римска империя, в която има император, има сенатори и плебеи. Накрая рече, че докато не се появи Спартак да организира плебеите, все ще е лошо. Съвсем в края каза, че нашият император е осигурил по шепа лешници за пенсионерите, за да ги смучат през гладната зима.

После Ники обвини водещите, че ги е напекло слънцето. Неговата теза беше, че причината за бедността е в липсата на историческа памет, заради което всички забравили, че Тодор Живков три пъти е фалирал държавата, след него и Жан Виденов и сега всички плащали тези фалити.

Последва ново включване на Радо, който обясни ситуацията в ЦСКА така: Един император и един сенатор играли на карти и сенаторът поискал от императора да купи ЦСКА, ама за цената, която иска той, сенатора, а не за цената, която определят собствениците на ЦСКА. Затова не ставало нищо.

Г-н Петков сподели тезата си, че ключът от бараката е заровен в миналото, където Тодор Живков ни докарал до фалит, а още по-рано, през 1885 година Русия застанала срещу Съединението на България.

Последваха две нови песни от албума „Шведска маса. Радиоактивно". Първо кавърверсия на „Нашата полиция ни пази" , посветена на министър Симеон Дянков и оратория „Моето Барозу" , посветена на Барозу, който откри софийското метро.

Тук някъде нещата толкова се сдухаха, че предаването спря отведнъж.

„Дай Боже завинаги", си казаха 12 098 души, а други 12 отвърнаха „Дай боже, ма надали"

Чуйте първия мозъчен спазъм след лятната ваканция, в звуковия файл под снимката