Шок и ужас! „Шведска маса” пусна коза и кон в българско училище
Шок и ужас! „Шведска маса” пусна коза и кон в българско училище / колаж: Златина Гайдажиева
Шок и ужас! „Шведска маса” пусна коза и кон в българско училище
44822
Шок и ужас! „Шведска маса” пусна коза и кон в българско училище
  • Шок и ужас! „Шведска маса” пусна коза и кон в българско училище

И настъпи петия ден от поредния седмоднев в годината втора от управлението на самодържеца Ленторезец Първокопник.

В страната, колкото една човешка длан възцари се радост и възхита человеческа, щото децата на училище заминаха.

Но нали не спи зло под камък, зли хора зли козни заизпущаха срещу Онзи, Който Много Пъти Казвал Е „НЕ” На Оногова, На Когото „Не” Никой Не Е Казвал.

Обвиниха го в грях смъртен за подкупи поискани и недадени.

Пък от далечната Ишпаньолия Рицарят на Камата, що мнозина зовяха Кучето, писмо писа и прати, та с него напопържа злите хора, дето злословели срещу Казващия Не.

И тъй с много Дакания и много Некания премина времето и стигна се до миг ужасен, когато двете грозни изчадия Максимовсон и Калудовсон пробиха земната твърд и пропълзяха на повърхността и, пък заломотиха думи скверни и предаването „Шведска маса” отпочна и настъпи покруса, мъка и печал, а человеческият род беше предаден на гибел духовна и чу се магарешки рев, вълчи вой, кравешки вопъл и скърцание с непломбирани зъби.

Докато малцината смелчаци, избрали подобен странен старт на деня си, се чудеха дали не са сгрешили, в ефира се изля първата гнъсна песен на Лос Колорадос, които мънкаха нещо си за някакъв музикален инструмент Баян.

След тях като торнадо връхлетя гъгнещият и перманентно хремав Джорджано и окончателно накара слушателите да пощръклеят.

През цялото това време Максимовсон и Калудовсон празнословеха неуморно. В един момент решиха да питат почитаемото гражданство и селячество кои са най-идиотските проявления на реформата в образованието и слушателят Борислав сподели проникновението си, че образователната реформа в страната винаги е била голяма простотия. После напопържа от сърце и душа училищната инфраструктура в Пловдив и призна, че синът му учи в пловдивско школо, където мазилката се рони върху учениците по време на час.

Борето в края на своето слово рече „Възхитен съм от онова, което Господ ни е дал като природа”, ама май не беше възхитен от акъла обществен.

Иван терзиев попита защо пускат сирени само на 15 септември, а на 16 кой ще стряска недисциплинираните шофьори? Максимовсон и Калудовсон предложиха на всеки автоджигит да му се отнема книжката, да му се сваля предния мост на колата и кормилото също.

„Където има норма, няма реформа”. С този извод, пък, слушателят Ники закопа реформата. Човекът призова да се образоват не само децата, но и учителите, но пък призна, че днес учениците не признават авторитета на своите преподаватели. Накрая препоръча, ако ще се реформира образованието, да се въведе първо униформа.

Във фейсбук страницата Svedka Masa се разгоря истинска война на мнения. Там Елка оплю реформаторите и потърси отговор кой и защо е премахнал козата и коня от уредите в гимнастически салони. Дори накрая се оказа, че именно липсата на коня и на козата в процеса на обучение на учениците, е основната причина за стопираната реформа.

Като цяло слушателите и читателите оставиха двамата водещи да се плюнчат сами в студиото и изобщо ги отсвириха.

За това Максимовсон и Калудовсон решиха да накажат мълчаливите слушащи и ги затрупаха с песни на Стефифешън. Беше тягостно, нечовешко и мъчително виене, но си го излъчиха цялото на няколко пъти.

Накрая двете сатанински радиоизчадия се заканиха да върнат козата и коня в българското училище, като основни стълбове на образователната система.

Така приключи поредното издание на смертелното за интелигентните человеци предаване „Шведска маса”.

Чуйте го в звуковия файл под снимката