БСП – Бургас гласува номинациите на общо 50 кандидати за евродепутати
БСП – Бургас гласува номинациите на общо 50 кандидати за евродепутати

Делегатите на 21-вата общинска конференция на БСП – Бургас гласуваха за номинациите  на общо 50 кандидати за евродепутати, които да влязат в листата на БСП. Шестима от тях са от бургаската партийна организация – народният представител Николай Тишев, Христо Панайотов, общинският съветник Радослав Петков, Атанас Зафиров – член на ИБ на НС на БСП, Георги Тодоров и Йордан Георгиев.
 

БСП  Бургас гласува номинациите на общо 50 кандидати за евродепутати


Сред останалите номинирани са Елена Йончева, Петър Кънев, Деница Златева, Ирина Бокова, Валери Жаблянов, Драгомир Стойнев, Янаки Стоилов, проф. Иво Христов, Крум Зарков, Жельо Бойчев, Кристиян Вигенин и др. Номинации получиха също така досегашните евродепутати Петър Курумбашев, Момчил Неков, Георги Пирински и Сергей Станишев, както и лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Предстоящите избори са историческа възможност за промяна както за Европа, така и за България. Ситуацията в ЕС и у нас е една и съща – огромно недоволство срещу статуквото на десните и очакване за справедливост и повече солидарност. От нас зависи да се противопоставим на застоя, лъжите за миналото и илюзиите за бъдещето, на националния егоизъм и популизъм, които други предлагат като панацея за всички проблеми. Нашата партия е длъжна да изведе страната на друг път. Да върне справедливостта, солидарността и надеждата. Да представи истинска алтернатива на пагубното статукво. Да убеди не само нашите избиратели, но и всички българи, че тези избори са важни, че всеки глас има значение, защото те ще се превърнат във вот на недоверие към управляващите и резултатът от тях ще предреши провеждането на предсрочни избори” – каза по време на конференцията общинският лидер на БСП – Бургас Живко Господинов.

„След две години яростна конфронтация между две политически сили – БСП и ГЕРБ, между две визии - в едната - тази на ГЕРБ - в България всичко е цветя и рози, икономически растеж, ниска безработица и т.н. В тази на БСП – страната ни изтича между пръстите, хората бягат от нея, икономиката е задушена от няколко монополни структури, разпределението на богатствата е несправедливо. Тази конфронтация ще бъде решена на 26 май от суверена, който, произнасяйки се по всички въпроси, ще  се произнесе най-вече по този – кой е прав в тези двугодишни спорове. Това е националното значение на изборите, които предстоят” – заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Крум Зарков, който бе гост на общинската конференция на БСП – Бургас.
Сред присъстващите бяха и народните представители Петър Кънев, Николай Тишев и Димитър Стоянов, както и областният председател на БСП – Бургас Стойко Танков.