/ netinfo

Близки и приятели на загиналите в атентата на Летище - Бургас от 18 юли 2012 година пристигнаха у нас за възпоменателна церемония.

Днес се навършват шест години от кървавата атака на аерогарата срещу група израелски туристи, при която загинаха шест души. Възпоменанието ще започне в 17.00 часа пред монумента в памет на загиналите.
 

Атентаторите от бургаското летище не оставили следи, разпознати са по фотороботи


Очаква се на церемонията да присъстват представители на еврейската общност в България и Бургас, министри, народни представители, дипломати и духовници от двете държави. На летището се очакват засилени мерки за сигурност, като пропускателният режим за влизащите превозни средства ще бъде особено строг.

Делото "Сарафово" започва по същество


Обвинени за атентата са двама души - 28-годишният Хасан ел Хадж Хасан, роден през 1988 година в Ливан и 35-годишният Мелиад Фара, роден в Австралия през 1980 година. От началото на тази година делото се гледа по същество. В средата на май специализираният наказателен съд проведе и изнесено заседание в Бургас.

Свидетел: Помощник на атентатора си търсил булка в Слънчев бряг. През април!?


Тогава бяха разпитани осем вещи лица и десетки свидетели. Последното заседание в по делото за първия в новата ни история терористичен акт бе на 13 юни в столицата. В същото време, международното издирване на двамата обвиняеми продължава.