Каналджията, превозвал мигрантите, зарязал камиона на пътя
Каналджията, превозвал мигрантите, зарязал камиона на пътя / Дарик
Камионът, натъпкан с 27 мигранти (17 възрастни и 10 деца), който се запали край Резово, е собственост на фирма – подизпълнител, наета за строежа на оградата на границата с Турция. Това съобщиха ексклузивно за Дарик-Бургас източници, близки до разследването.

Незаконни имигранти в горящ камион до Резово

Инцидентът стана в късния следобед вчера. Тогава товарен автомобил „Скания” със софийски регистрационен номер се е самозапалил. Пламъците тръгнали от двигателния отсек. Канадлжията, превозвал мигрантите, е зарязал возилото на пътя, избягал е и оставил хората заключени в тайника. Чист късмет е било, че минута по-късно в района е минал патрул на Гранична полиция, който забелязал горящия автомобил.

Един от граничарите, с риск за живота и здравето си, е влязъл в горящата кабина на камиона и е открил лост, чрез който е успял да отключи отделението на багажника, в който са се намирали всички чужди граждани. В противен случай до един са щели да изгорят живи. В момента текат разпити на мигрантите. Те са от Сирия, а четирима са от Ирак, уточниха разследващи пред „Дарик”- Бургас.
 

Камионът е напълно опустошен след пожара и трудно могат да се свалят отпечатъци от кабината
netinfo

Каналдлжията се издирва. Прокуратурата в Царево е образувала незабавно досъдебно производство.