Бившата станция на МВР в Помориие в момента е в окаяно състояние.
Бившата станция на МВР в Помориие в момента е в окаяно състояние. / Снимка: Община Поморие
Правителството безвъзмездно предостави на Община Поморие правото на собственост върху рушащата се станция на МВР, разположена на ул. „Хан Кубрат”. Имотът с лощ от 2314 кв. м  до момента бе частна държавна собственост. То бе прехвърлен с решение на Министерски съвет.

„Мястото разкрива великолепна морска гледка. В непосредствена близост е до старата църква „Преображение Господне”, новото рибарско пристанище и крайбрежната алея и смятам, че това значително ще допринесе за увеличаване туристическия потенциал на града“, каза кметът на Поморие Иван Алексиев. Градоначалникът благодари на премиера Бойко Борисов за подкрепата.
 
След прехвърлянето на община Поморие, теренът ще се използва за изграждане и поддържане на общодостъпна крайбрежна зона за отдих. Ще бъдат обособени нови богато озеленени алеи и кътове за детски игри. Очаква се това да намали шумовото натоварване, да се създадат условия за здравословна градска среда, както и да се осигури достъп за хората в неравностойно положение.

„Дълги години теренът запустяваше, като макар и заграден, беше опасен. Убеден съм, че той ще се превърне в един от най-предпочитаните паркове по българското Черноморие”, добави още Алексиев.