/ БТА
В микробуса е имало 11 пътника, които са извозени до крайната точка с друг транспорт
Пътнически микробус, със сливенска регистрация, аварирал тази сутрин в неоттеклата се водна площ край разклона за село Дебелт, по обяд е изтеглен на безопасно място в резултат на действията, предприети от служители от „Пожарна безопасност и защита на населението”-Бургас и местни жители.

Установено е, че водачът е 61-годишен мъж, който изпълнявал превозен маршрут по линията Средец-Бургас. В района на кръстовището на Аврамов мост микробусът е спрян от полицейски патрул, като на водача е обяснено, че основния път е затворен и му е указан обходен маршрут. 

След наводненията в Бургас обстановката вече се нормализира (ВИДЕО)

Шофьорът обаче не съобразил поведението си с полицейските указания и следвайки обичайния си маршрут, аварирал в неоттеклата се вода край разклона за село Дебелт. В микробуса имало 11 пътника, на които е оказана помощ от служители от „Пожарна безопасност и защита на населението”-Бургас, са извозени до крайната точка с друг транспорт.

61-годишния водач ще бъде санкциониран за нарушаване на ЗМВР - неизпълнение на полицейско разпореждане и на Закона за движение по пътищата - преминаване през забранен пътен участък.