Огромно множество се събра на площада в новия град на Несебър, за да поискат новото правителство да отмени решението на кабинета Бойко Борисов за отделянето на Обзор и шест села в самостоятелна община. Започна и подписка.

БГНЕС

Протестът беше подкрепен и от екологични организации, които категорично се противопоставят на отделянето на Обзор от община Несебър, защото има опасност от застрояване на земи от Натура 2000, които се намират в землището на Иракли.

БГНЕС

„Община Обзор се надяват там да бъде създаден един нов комплекс Слънчев бряг при евентуално плътно застрояване ще има санкция от ЕС”, заяви Роман Узунов от „Зелени Балкани”.

Община Несебър поиска отмяна на решението за създаване на нова община с център Обзор

Кметът на Несебър е категоричен, че зад искането за формиране на нова община стоят частно-корпоративни интереси. „Казаха, че искат да разширят легловата база, за да събират големите туристически данъци. Къде ще разширят легловата база!?

БГНЕС

Там, където има плажове, това е Баня и Иракли. Това е и целта да се включи Баня като са подлъгали възрастните хора, че ще им дават безплатни дърва”, заяви Димитров.

„От една година се води една битка между малкия с човек и едни големи корпоративни интереси”, обърна се от трибуната към хората от селата Росица Ракова от с. Баня.
„Истина ли е, че зад Национална асоциация Българско Черноморие стои концесионерът на плажа в Иракли Добрин Иванов, ало, Гешев имаме ли чуваемост!?„ попита Тома Раков от с. Баня.

БГНЕС

Президентът Румен Радев обяви, че до момента някои от условията за създаване на община Обзор остават неизяснени, а спазването им е важен фактор за правната сигурност. 
БГНЕС