Представиха движение „Напред” в Бургас
Представиха движение „Напред” в Бургас / netinfo
„Искаме да защитим българското в Европа” обявиха днес в Бургас представители на партиите влезли в новото политическо обединение ”Напред”. За да представи коалицията в Бургас пристигна председателят на Земеделски народен съюз Стефан Личев. На местно ниво лицата на движение „Напред” са областните координатори на ЛИДЕР, ВМРО и ЗНС – Димитър Колев, Георги Дракалиев и Стефан Генчев.

„Имаме амбициите да станем трета политическа сила в парламента”, каза Стефан Личев. Той допълни, че основното е съществуването на коалицията да продължи и след изборите, тя да има еднинна парламентарна група , която да защитава определени интереси.

От движението заявиха че, ще работят за българския облик на държавата ни в рамките на ЕС. С умерен партиотизъм новата политическа формация възнамерява да защитава страната ни  в Европа.

От "Напред" припознават като евентуални партньори за една бъдеща по-широка коалиция  „Новото време”, „Гергьовден”, „Единната народна партия”, и социалдемократически формации от двете страни.  

Според Личев, ако атаката срещу бизнесмена Христо Ковачки, който е идеолог на движение”Напред” е политическа, това би бил много грозен факт.Той заяви , че е добре да има такива проверки , за да се види, че всичко е прозрачно пред обществото.