Повече пари за ин витро звеното в Бургас през 2013 година
Повече пари за ин витро звеното в Бургас през 2013 година / netinfo
Повече пари за ин витро звеното в Бургас през 2013 година
57124
Повече пари за ин витро звеното в Бургас през 2013 година
  • Повече пари за ин витро звеното в Бургас през 2013 година

Повече средства ще бъдат отделени от бюджета на община Бургас през 2013 година за нуждите на ин витро центъра в МБАЛ - Бургас.
Това съобщи днес по време на отчета за изминалите 12 месеца на звеното заместник-кмета по зравеопазване д-р Лорис Мануелян.
Един от най-добрите специалисти в страната доц. д-р Павлета Табакова обяви, че все още има нужда от кадри, тъй като бургаското звено вече се посещава от хора от всички краища на България. "Освен, че чисто стратегически звеното е разположени на много добро място, тук е и най-съвременната техника. С такава се работи едва на две, три места в страната", каза още д-р Табакова.
За период от една година в звеното по асистирана репродукция в МБАЛ-Бургас са били картотекирани 350 бездетни семейни двойки. 10 жени са се подложили на ин витро процедури за последните три месеца или от момента, в който бургаското звено сключи договор с Националния фонд за ин витро. За същия период пък 25 жени са имали възможност да получат финансиране от фонда. Данните изнесе началникът на родибно отделение в МБАЛ - Бургас д-р Антонио Душепеев.

Повече по темата, чуйте в звуковия файл от д-р Душепеев и доц. д-р Табакова: