/ iStock/Getty Images
Община Бургас и Център за подкрепа на личностното развитие за трети пореден път са организатори на информационен форум "Базар на професиите", съобщиха от пресцентъра на Общината.

Интелектът на човека срещу машината в Европейската нощ на учените в Бургас

Целта на събитието е да подпомогне учениците от VI  и VII клас да направят информиран избор за продължаване на образованието си. Съорганизатори на образователния  форум са: РУО-Бургас, ОУ "Елин Пелин", ОУ "Найден Геров", СУ "Константин Петканов" и СУ "Петко Росен".Форумът ще се проведе на 23 ноември, от 10:00 часа в ОУ "Елин Пелин" - първи етаж.

Община Бургас

По време на събитието ученици от 18 профилирани, професионални гимназии и средни училища ще представят по иновативен начин своето  училище пред ученици, родители и граждани на ж.к. "Меден рудник". Училища, които ще се представят в информационния форум:

Ученици от Бургас ще правят забавни експерименти в научна лаборатория „Байлаб“

СУ "Иван Вазов"; СУ "Св.св. Кирил и Методий"; СУ "Константин Петканов"; СУ "Еп. Константин Преславски"; СУ "Петко Росен"; ПГЧЕ "Васил Левски"; ПГРЕ "Г.С.Раковски"; Професионална техническа гимназия; ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров"; ПГСАГ "Кольо Фичето"; ПГХТ "Акад. Н.Д.Зелинский", Професионална гимназия по транспорт; Професионална гимназия по електротехника и електроника "Константин Фотинов", Професионална гимназия по сградостроителство инсталации "Пеньо Пенев"; Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола"; Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации; Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника; Професионална търговска гимназия.