/ netinfo
Д-р Петров от КОЦ - Бургас: Не пренебрегвайте профилактиката и Божиите закони
Все по-голям брой и по-млади хора страдат от ракови заболявания в Югоизточна България, отчита водещият хирург и онколог от Стара Загора, д-р Петър Петров, който е част от екипа специалисти към Комплексен онкологичен център /КОЦ/ - Бургас.


Онкото с уникална апаратура за млечната жлеза


По думите му, ръст се наблюдава дори при страдащи от рак на стомаха. Болест, при която през последните години е имало затишие. „Увеличение има и на пациентите с рак на маточната шийка и яйчниците. А възрастовата границата е паднала почти с декада“, твърди д-р Петров. Още по-сериозен бил проблема с карциномите на кожата, при които имало бум. След тях в черната класация влизали гинекологичните локации.


Онкото купува нов апарат, резултатите ще излизат за ден


Специалистът е категоричен, че ако хората се грижат добре за духовното си състояние, и избягват гнева, лакомията, преяждането и стреса ще повишат и качеството си на живот. „Най-важна е профилактиката – това, което  често се пренебрегва, а именно тя е причина за значителния спад на онкоболестите в Европа.

У нас хората се плашат да посетят лекар, преди да е станало сериозно, но това само увеличава риска, а понякога дори води до фатални последствия. Ето защо моят съвет е – заложете на профилактиката и се доверете на медиците.

Онкоболницата в Бургас се утвърждава като предпочитан център за диагностика и лечение на раковите болести в страната. В Бургас разполагаме и със супермодерна апаратура, и силен лекарски екип от специалисти“, споделя още д-р Петров.

Освен профилактиката и нивото на доверие към лекарите, дългогодишната му практика и опит са го насочили и към други изводи: Важно е вътрешното състояние на хората. Бих ги посъветвал, за да са здрави да спазват Божиите закони и ще живеят по-добре, а много е вероятно и дълго“, допълва медикът.


6D маса за лъчелечение в Онкото в Бургас