Отрицателна е кръвната проба за наркотични вещества в кръвта на 24-годишния шофьор на ТИР Господин Господинов, който помете кола, спряла в аварийната лента на АМ "Тракия" и уби 23-годишната Стела Маринова от Бургас, научи "24 часа". По непотвърдена информация резултатът от пробата, изпратена във ВМА София, е станал ясен днес.

Това най-вероятно ще доведе до преквалифициране на обвинението на Господинов, коментират юристи. По всяка вероятност защитата му ще внесе в Окръжния съд в Сливен искане за промяна на мярката му за неотклонение.

Тежкият инцидент, отнел живота на младата жена, стана на 27 септември 2023 г., на АМ "Тракия", в района на Нова Загора. Оттогава 24-годишният Господинов е в ареста. 

Минути след катастрофата дрегерът е отчел наличие на метаамфетамин в кръвта му. Тогава негови близки обясниха, че той пиел енергийни напитки, за да издържа по-дълго зад волана и отрекоха да  употребява наркотици.

Междувременно близки и приятели на убитата Стела Маринова организираха мълчалив протест пред сградата на Съдебната палата в Бургас. Те настояват за строги присъди, особено за водачи-рецидивисти с много нарушения на пътя, какъвто е случаят с Господинов. Стана ясно, че той е с 21 акта за нарушения, между които и шофиране с превишена скорост.

 
24 часа