Отложиха делото за имуществото на Митьо Очите
Отложиха делото за имуществото на Митьо Очите / netinfo

Данъчни декларации заверени от НАП трябва да представи несебърският наркобос Димитър Желязков-Очите  по делото за отнемане на имущество му. Това стана ясно от днешното заседание в Бургаския окръжен съд.  Делото е отложено за 15 декември.

На тази дата трябва да бъдат готови съдебно –техническата и съдебно –счетоводната екпертизи, както и даничните декларации на Димитър Желязков заверени от Агенцията по приходите в Бургас.

Делото бе отложено и за представяне на нови писмени доказателства. Самият наркобос днес не беше в залата. Той не е задължен да присъства лично и бе представен от адвоката си Красимир Мутафов.

Искането за отнемане имуществото на Митьо Очите в размер на над 2 млн.лева е внесено от комисията „Кушлев”. Проверката срещу него е започнала през април 2007 година. Според събраните доказателства няма данни за законни доходи на Димитър Желязков , които да му позволяват придобиването на апартамент с площ от 72 кв.м. в Несебър, три дворни места, два магазина и складовете към тях в Несебър , два магазина, три склада и гараж в Поморийско, четири леки автомобила и други.

Димитър Желязков в момента излежава присъда от 4,5 години след като се призна за наркобос и подписа споразумение с прокуратурата.