/ netinfo

В двора на СУ „Иван Вазов” в Поморие бе официално открита новата многофункционална спортна площадка. Церемонията започна с празничен водосвет и приветствено слово от кмета Иван Алексиев.

Новата детска площадка в кв. Свети Георги вече е факт

Той благодари на всички, допринесли за успешната реализация на проекта, и припомни, че тази година училището посрещна своите възпитаници в напълно обновена, приветлива и енергийно ефективна сграда, като успоредно с работите по саниране, Община Поморие направи цялостен ремонт на учебното заведение и на стария физкултурен салон.

„Изключително ми е приятно, че всички ние днес сме тук, за да открием тази прекрасна многофункционална спортна площадка. Всички си спомняме какво представляваше старото игрище и всички виждаме как изглежда то сега.

Започнаха номинациите за „10-те най-добри спортисти“ на Поморие

Благодаря на Shell България, че ни повярваха и заедно успяхме да реализираме проект от такова значение. Община Поморие за пореден път показа и доказа как трябва да си партнират държава, община и частен бизнес.

Вярвам, че сме създали по-добри и безопасни условия, в които децата ни да се забавляват и спортуват и нека да пазим това прекрасно съоръжение”, каза кметът Иван Алексиев.

„Вярваме, че това ще стимулира учениците към по-активна спортна дейност и здравословен начин на живот. Пожелавам на жителите и гостите на Поморие да използват новите съоръжения пълноценно и с мисъл за безопасността, която е от първостепенно значение както в нашите работни процеси и операции, така и в ежедневието“, сподели Камелия Славейкова.

Сумата дарена за изграждането на площадката е в размер на 99 000 евро. Освен тях, Общински съвет-Поморие гласува да бъдат отпуснати още 200 000 лв., с които училищният двор бе напълно благоустроен с преасфалтирани нови алеи и детски кътове.

Кметът Иван Алексиев грабна приз от кампанията „Кмет на годината 2018”

На мястото на някогашното старо игрище вече са обособени три отделни игрища за тенис, мини футбол, баскетбол и волейбол. Към проекта бяха включени и всички необходими настилки и съоръжения като футболни врати, мрежи, баскетболни кошове, оградна мрежа и входни врати.

Веднага след прерязването на лентата, децата от СУ „Иван Вазов” и школите на ОФК „Поморие” играха първите си спортни двубои на новите терени, окуражавани от мажоретките при НЧ „Просвета 1888”.