/ netinfo

На официална церемония в НДК бяха наградени победителите в конкурса „Кмет на годината 2018“. Сред имената на големите призьори отново бе и това на кмета на община Поморие Иван Алексиев. Той получи значителна част от вота в категория „Видеонаблюдение и сигурност“, което го изведе до финала на оспорвания конкурс.

Започнаха номинациите за „10-те най-добри спортисти“ на Поморие

Инвестираните през 2018 г. време и средства, насочени към повишаване сигурността и спокойствието на територията на общината, бяха високо оценени. С помощта на оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г. бяха обновени сградите на Полицията и Пожарната в Поморие, а със средства от общинския бюджет беше внедрена нова „умна” система за цялостно видеонаблюдение и Районното полицейско управление се сдоби с модерен анализатор Dräger DrugTest 5000, улавящ наличието на осем наркотични вещества в човешкия организъм.

„За всеки един кмет е много важна сигурността и спокойствието на неговите съграждани. За нас подобна награда е голямо признание, тъй като с изграждането на тази уникална система за видеонаблюдение, ние осигуряваме спокойствието и сигурността на нашите съграждани, нашите гости и туристи.

Поморие кандидатства за безплатен градски интернет

Благодаря на организаторите на конкурса, на премиера Бойко Борисов, затова че лично инспектира и даде много висока оценка на системата ни за видеонаблюдение, на партньорите които изградиха системата и разбира се на всички, които са гласували за нас.

Тази награда е за всички поморийци, те я заслужават”, каза кметът Иван Алексиев, приемайки отличието, връчено от режисьора Николай Илиев.