акция квартал Победа
акция квартал Победа / Снимка: Лалка Димитрова
С арест на двама криминално проявени, ограбили 12- годишно момче, завърши втората полицейска операция в ромския квартал „Победа“ в Бургас днес. Това съобщиха току-що от Областната дирекция на МВР.

Задържаните са на възраст 22 и 24 години, единият е  рецидивист по линия „грабежи“. Двамата издебнали момчета около 02.30 ч. снощи на ул. „Тамара“ в квартала, докато се прибирало от къщата на майка си към дома на баща си, разположени през няколко съседски жилища. Нападнали го в тъмнината, нанесли му побой и ограбили сумата от 30 лв., след това избягали.

Нападателите са заловени след работа по горещи следи за срок от 24 часа. Единият от тях бил абсолютно неадекватен под въздействието на наркотици, но вторият направил пълни самопризнания и даже се разкаял.

Припомняме, че на територията на кв. „Победа“ през вчерашния ден стартира мащабна полицейска операция по противодействие разпространението на наркотици, осъществяването на грабежи  и кражби от търговски обекти, частни домове и офиси на фирми, в която участваха служители от отдел „Криминална Полиция” при ОДМВР - Бургас, „Специализираните полицейски сили”, Първо Районно управление - Бургас и бургаската жандармерия.

При акцията бяха проверените общо пет адреса, откъдето са иззети множество вещи / мобилни телефони, авто навигации, велосипеди, различни битови вещи, телескопични палки, ножове и други/, за чийто произход задържаните мъже не успяха да дадат адекватни обяснения.
 
Предстои провеждането на подобни операции  на други места в Бургаски регион, като фокус отново ще бъдат битовите престъпления и престъпленията против собствеността, уточниха от полицията.