/ Лалка Димитрова
Несрин Узун
98431
Несрин Узун
  • Несрин Узун
Станахме жертви на изключителната доброта, която носи в сърцето си моят много добър приятел Бенчо Бенчев!“ Това обяви на пресконференция бившият депутат от ДПС Несрин Узун, попаднал в ареста в Турция, заедно с бизнесмена и издирвания от Интерпол Димитър Желязков-Очите.

Министър Радев: Няма теч на информация от МВР, свързан с Митьо Очите

В началото Несрин Узун обяви, че е огорчен от българските медии, които постоянно повтаряли, че е от ДПС с уточнение, че вече 10 години е извън политиката и през този период никой не допускал, че е напълно възможно партийните му пристрастия през това време да са се променили.

Кои са съучастниците на Митьо Очите? (ВИДЕО)

За случая той заяви, че бил помолен от своя приятел Бенчев, с когото имат съвместни бизнес проекти, да му запази три стаи в хотел в Истанбул, като изобщо не се интересувал за кого и за какво са тези три стаи, които е ангажирал. И допълни, че той самият бил регистриран в съвсем друг хотел и съвсем друг квартал на турската столица.

Узун разказа, че вечерта преди ареста е бил на среща с Бенчо Бенчев, а след нея, го закарал с автомобил до хотела. Тогава разбрали за задържането на Желязков. След като видели ареста на Очите, той и Бенчо Бенчев били помолени от турските власти да отидат в полицейския участък, където да дадат обяснения какво правят на това място.

Били разпознати като българи, заради регистрационния номер на колата. 

Той отрече да познава Димитър Желязков-Очите и да е наясно дали са съседи в една и съща кооперация.

7 българи, арестувани с Митьо Очите в Турция, са предадени на МВР (ОБЗОР)

Узун каза, че не се притеснява, че може да бъде преследван съдебно за укривателство, защото съвестта му е чиста.

Чуйте цялата новина в пълни подробности в звуковия файл: